Diétás ételek

diétás ételek
diétás ételek

Diétás étrendet betegeknek, fogyókúrázóknak, sportolóknak szoktak összeállítani. De a babavárás során fellépő terhességi cukorbetegségnél is szükséges a megfelelő diétás étkezés.
Betegség vagy lábadozás idején, minimális sózással, gyomrot és beleket kímélő étrendet javasolnak. Legkönnyebben a folyékony és pépes ételek emészthetőek. Húsleves, rántott levesek, krémlevesek. Tört burgonya, főtt tojás, puhára főtt marhahús, zsírtalan sajtok, reszelt alma stb.

A cukorbetegeknek ajánlott diétás ételek is a magas zsírtartalmú ételek mellőzését és a rendszeres, kis mennyiségű élelmiszerek fogyasztását javasolja. Ajánlott mindenkinek a magas rosttartalmú, teljes kiőrlésű élelmiszerek fogyasztását.

Talán a fogyókúrázóknak van a legtöbb diétás ételeket felsorakoztató weboldal. Különböző hosszúságú, vagy ciklusosan váltakozó, kalória számláló vagy vércsoport szerinti is lehet. Pillanatok alatt fantasztikus eredményeket ígérnek, de a kiegyensúlyozott étkezésről ne feledkezzünk meg.

Nem a testünk sanyargatása fogja meghozni a várt hatást!

A diétás ételeknek ugyanúgy változatosaknak, megfelelő kalória, ásványi anyag, fehérje és szénhidrát tartalmúnak kell lennie, különben szervezetünk sínyli meg. Ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre és a napi többszöri étkezésre. Sokkal könnyebb betartani a diétát, ha ötször-hatszor kisebb adagokat eszünk és sok vizet iszunk.